BEggen 30754

 

Bjørn Eggen er død

Æresmedlem i Tursyklistene, Bjørn Eggen, døde natt til fredag 8. januar, 82 år gammel.

Bjørn var med i Tursyklistene helt fra urtiden. Han kom inn i miljøet rundt Erling Mathisen allerede på 1980-tallet idet sykkelgjengen utviklet seg til en klubb. Siden de hadde begynt å leie buss for å kjøre til turritt både innen- og utenlands, trengtes en fast hånd om pengene, og der var Bjørn rett mann.


I 1996 ble han på årsmøtet valgt til turoperatør, et verv han hadde i mange år. Senere, da veterangruppa ble etablert i 2011, ble han turoperatør der.

Bjørn begynte å sykle i vel voksen alder: Han veddet med kolleger på bryggeriet at han kommende sommer skulle klare Styrkeprøven på under 24 timer. Det veddemålet vant han. Og kona Klara var slett ingen brems, hun kjøpte racersykkel til ham.

Opp gjennom årene syklet han det som var av turritt: Fjorden rundt, Pirkaloppet, Vättern, Jotunheimen, Siljan, Storsjön, Styrkeprøven, Smøla rundt, Telemark Tour, Vasatrampet, Birken, Sjælland rundt + Oslo halvmaraton fem ganger. De siste årene var han fast på Siljan, og ikke minst langs veiene i Spania som han i mange år reiste ned til sammen med Klara.

Bjørn Eggen var en viktig mann for Tursyklistene gjennom årtier.

Vi takker og lyser fred over hans minne.

For Tursyklistene,

Tormod Kjensjord